< Vissza a szak honlapjára

Magyar Română English

Hírek

Főoldal / Hírek, események /

3 hónapja

MAKOVECZ ÖSZTÖNDÍJPROGRAMOK

Megjelent a Makovecz Hallgatói Ösztöndíjprogram RÉSZKÉPZŐS HALLGATÓI TANULMÁNYUTAKRA vonatkozó pályázata a 2024–2025-ös tanév 1. félévére és a Makovecz Hallgatói Ösztöndíjprogram NYÁRI SZAKMAI GYAKORLATRA ÉS KUTATÓUTAKRA vonatkozó pályázata a  2023–2024-es TANÉV NYÁRI IDŐSZAKÁRA

 

RÉSZLETEK

Részképzős hallgatói tanulmányút

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem és a Tempus Közalapítvány által meghirdetett Makovecz Hallgatói Ösztöndíjprogram keretében alap-, mesteri- és doktori képzésben résztvevő nappali tagozatoshallgatók számára kínál teljes szemeszteres részképzéseket, valamint (a megmaradó források függvényében) részképzős tanulmányutakat a magyarországi és Kárpát-medencei felsőoktatási intézmények nappali munkarendű képzéseire a 2024–2025-ös tanév első félévére.

Az ösztöndíj fedezi a megélhetés, az egyszeri oda-vissza utazás és az egészségbiztosítás költségeit. Jelentkezni az első féléves mobilitásokra 2024. május 10-ig lehet.

A mobilitás feltétele alapképzős és mesteris pályázók számára a tárgyfelvétel és minimum 20 kredit teljesítése a fogadó felsőoktatási intézményben. A doktorandusz és a kutatóútra pályázó hallgatók számára kutatási terv és kutatási beszámoló járul hozzá a mobilitás sikeres teljesítéséhez.

 

Nyári szakmai gyakorlat és kutatóút

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem és a Tempus Közalapítvány által meghirdetett Makovecz Hallgatói Ösztöndíjprogram keretébenalap-, mesteri- ésdoktori képzésben résztvevő nappali tagozatos hallgatók számára kínál szakmai gyakorlatra éskutatóutakra vonatkozó részképzős tanulmányutakat magyarországi és Kárpát-medencei felsőoktatási intézmények nappali munkarendű képzéseire a 2023–2024-es tanév nyári időszakára.

A befogadó akkreditált felsőoktatási intézménnyel a pályázó hallgatóknak kell felvenniük a kapcsolatot.A pályázatot megnyert hallgatók a kutatóút vagy a szakmai gyakorlat időtartama alatt ösztöndíjban részesülnek. Az ösztöndíj fedezi a megélhetés, az egyszeri oda-vissza utazás és az egészségbiztosítás költségeit. Jelentkezni a nyári időszak mobilitásaira 2024. május 10-ig lehet.

A pályázóknak kiutazás előtt fel kell mutatniuk a tervezett mobilitás időtartamára vonatkozó befogadó nyilatkozatot a fogadó felsőoktatási intézmény részéről és egy kutatási tervet szakmai irányítójuk aláírásával, amelyben indokolják, hogy a befogadó intézményben töltött idő hogyan fogja segíteni a kutatásukat, előrehaladásukat.  A mobilitás sikeres teljesítésének feltételebeszámoló a kutatás vagy szakmai gyakorlat lezárásakor.

 

Mindkét pályázat esetében hallgatóink a jelentkezést a következő oldalon a Jelentkezés menüpontban található űrlap kitöltésével nyújthatják be, ugyanitt a Gyakori kérdések menüpontban bővebb információkat találnak a pályázás feltételeire vonatkozóan:

http://makovecz.granturi.ubbcluj.ro/

 

Minden hallgatót megkérünk, olvassák el figyelmesen a pályázati felületen található feltételeket és a pályázat szabályzatát!

 

Bővebb információkért forduljanak Szmutku Melindához az alábbi e-mail címen:

melinda.szmutku@ubbcluj.ro

Copyright © 2011 Magyar Irodalomtudományi Intézet, Magyar nyelv és irodalom szak, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro