< Vissza a szak honlapjára

Magyar Română English

Hírek

Főoldal / Hírek, események /

11 éve

Határon túli magyarok interdiszciplináris nyári egyeteme

Időpont: 2013. augusztus 25-31.

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara, és a Balassi Intézet Márton Áron Szakkollégium pécsi kollégiuma hagyományosan jó együttműködése keretében a határon túl élő magyarok számára idén is megszervezi nyári egyetemét.

A rendezvény célja, hogy a Magyarország határain túl már egyetemi tanulmányokat folytató magyar hallgatók megismerkedhessenek a pécsi Bölcsészettudományi Kar szakmai műhelyeivel, bepillantást nyerjenek a hazai tudományos kutatásokba és megismerhessék Pécs városát.

A Határon Túli Magyarok Interdiszciplináris nyári egyeteme négy szekcióban várja az érdeklődőket. A pszichológia, a társadalomtudományok, a magyar irodalom és a magyar nyelvészet területén a Bölcsészettudományi Kar méltán elismert oktatói tartanak bevezető előadásokat, majd az előadásokhoz kapcsolódó szekcióelőadások, szemináriumok és workshopok nyújtanak lehetőséget a témákban való elmélyülésre. A nyári egyetem keretében elvégzett kurzusokról a résztvevőknek kreditértéket (4 ECTS) tartalmazó igazolást állítunk ki, melyeket az anyaintézmények szabályai szerint a hallgatók saját tanulmányaikba is beilleszthetnek.

A szakmai program mellett a rendezvény számos fakultatív programlehetőséget kínál. Figyelmet fordítunk arra, hogy a résztvevők megismerkedhessenek Pécs város nevezetességeivel, legyen szó akár a történelmi Pécsről, akár a közelmúlt Európa Kulturális Fővárosa keretében megújuló megyeszékhelyről és környékéről.

A Határon túli magyarok interdiszciplináris nyári egyeteme 2013. augusztus 25-31. között kerül megrendezésre. A kurzusokat a Bölcsészettudományi Kar Campusán tartjuk, a szállásról a Márton Áron Szakkollégium gondoskodik.

A rendezvény a TÁMOP 4.2.3-10/1/konv-2012-0028 keretében valósul meg, így a részvétel térítésmentes. A rendezvényre jelentkezni elektronikusan, a jelentkezési lap kitöltésével lehet.

Copyright © 2011 Magyar Irodalomtudományi Intézet, Magyar nyelv és irodalom szak, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro