< Vissza a szak honlapjára

Magyar Română English

Hírek

Főoldal / Hírek, események /

8 éve

XIX. ETDK

2016. május 19-22. 

Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia

Tizenkilencedik alkalommal, negyven szekcióban

Tizenkilencedik alkalommal kerül sor 2016. május 19-22. között, Kolozsváron az Erdélyi Tudományos Diákköri Konferenciára (ETDK), amelyet az idén 40 szekcióban hirdetnek meg a szervezők.

Az Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencián (ETDK) lehetőséget nyújt a magyar anyanyelvű diákok számára, hogy összemérjék saját kutatási eredményeiket, szakmai tudásukat a bölcsészettudományok, a hittudomány, az agrártudományok, a műszaki tudományok, az orvostudományok, a társadalomtudományok, a természettudományok és a művészetek területein. A konferencián részt vehetnek romániai és külföldi felsőoktatási intézmények hallgatói is.

A kolozsvári ETDK elismertségét és szakmai hitelességét bizonyítja, hogy ez az egyedüli erdélyi reál- és humántudományi konferencia, amelyen részvételi jogot szerezhetnek a hallgató magyarországi Országos Tudományos Diákköri Konferenciára (OTDK), az adott tudományterületeken belül.

A meghirdetett szekciókba március 13-ig lehet  jelentkezni az ETDK honlapján (www.etdk.kmdsz.ro) a szakdolgozat témájának, címének és a szakmai vezető nevének megjelölésével. A kivonatokat (a dolgozat összefoglalója) és a tanári igazolást március 29-ig kérjüka szervezőkhöz eljuttatni ugyancsak az online felületre belépve. A dolgozatok végleges változatát április 24-ig elektronikusan, április 27-29 között pedig személyesen várjuk a jelentkezőket adatellenőrzésre KMDSZ irodában.

Az ETDK szervezője a Babeş–Bolyai Tudományegyetem, aKolozsvári Magyar Diákszövetség és a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet.

 

KMDSZ Kapcsolattartó:  Kisgyörgy Réka, XIX. ETDK stratégiai koordinátor Kolozsvári Magyar Diákszövetség

Email: kisgyorgy.reka@kmdsz.ro, www.etdk.kmdsz.ro, www.kmdsz.ro Mobil: +40 755116003

BBTE Kapcsolattartó: Makkai Júlia Anna, Babeș–Bolyai Tudományegyetem|Kommunikáció és PR iroda, Magyar Tagozat

Email: julia.makkai@ubbcluj.ro  | www.ubbcluj.ro/hu, Mobil: +40 744352920

Copyright © 2011 Magyar Irodalomtudományi Intézet, Magyar nyelv és irodalom szak, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro