< Vissza a szak honlapjára

Magyar Română English

Hírek

Főoldal / Hírek, események /

8 éve

Színházi foglalkozások

Edukatív színházi különórákra hívjuk hallgatóinkat.

Szeretettel ajánljuk a Kolozsvári Állami Magyar Színház edukatív színházi különóráit. 
Célunk, hogy az oktatási programban résztvevők szociálisan érzékeny színházszeretőkké és -értőkké váljanak. Az előadásokhoz kapcsolódó foglalkozások felkészítik a résztvevőket az előadásokra, valamint segítik őket a színházi élmény feldolgozásában. A csomagonkénti négy-hat foglalkozás és két-három színházi előadás alatt a csoportok fogódzókat kapnak ahhoz, hogy a későbbi színházi eseményeket önállóan is elemezhessék. A színházpedagógiai tevékenység olyan alternatív tanítási módszer, amely fejleszti a résztvevők általános műveltségét és közösségben való felelősségvállalását.
Oktatóink:
KOCSIS TÜNDE (rendező, drámapedagógus)
DÁVID-KACSÓ ÁGNES (pszichológus, egyetemi adjunktus)
BERSZÁN LÍDIA (szociális munkás, egyetemi docens)
LÁSZLÓ ÉVA (pszichológus, egyetemi adjunktus)
BERSZÁN ISTVÁN (író, irodalom- és gyakorláskutató, egyetemi docens)
„Alapvetően önismereti foglalkozások ezek, amelyekben drámapedagógiai eszközöket használok. (…) Arra figyelek, hogy a 90 perces időkeret alatt folyamatosan és „szelíden”, de provokáljam a fiatalokat arra, hogy mindenki (valamennyire, illetve annyira amennyire akarja vagy tudja) kibontsa az adott témának a saját magában hordott „dobozát”, majd hol érzelmi, hol gondolati síkon – többnyire csoportos vagy páros feladatok, játékok által, de mindig az egyén szintjére visszatérve − új és új oldalról, különböző mélységben és „megközelítési módban” nézze, boncolja, ízlelje azt.”
Kocsis Tünde drámapedagógus
 
Az edukatív színházi különóráról bővebb információt a honlapunkon talál:http://huntheater.ro/oldal.php?soid=156&mm=66 vagy az információs mappa letölthető innen.
Jelentkezni e-mailen (katalin.deak@huntheater.ro) vagy telefonon (0751876271). Érdeklődni ugyanitt.

Copyright © 2011 Magyar Irodalomtudományi Intézet, Magyar nyelv és irodalom szak, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro