< Vissza a szak honlapjára

Magyar Română English

Hírek

Főoldal / Hírek, események /

11 éve

Négy nap múlva rajtol a nemzetközi tantárgyverseny

Az idén Nagyváradon szervezett Nemzetközi Apáczai Csere János Magyar Nyelv, Irodalom és Kultúra Tantárgyversenyt munkatársunk, Selyem Zsuzsa irányítja elnökként. 

A Nemzetközi Apáczai Csere János Magyar Nyelv, Irodalom és Kultúra Tantárgyverseny évek óta a magyar nyelv és irodalomhoz kötődő tantárgyversenyek egyfajta döntője, rangos szakmai találkozója. A honi tantárgyverseny országos szakaszának győztesei közül, Magyarországról és a Kárpát-medence csaknem minden olyan országából érkeznek résztvevők, ahol anyanyelvként tanulják a magyar nyelvet és irodalmat. A rendezvény különleges tétje, hogy egy szakmai találkozás erejéig Románia válik a magyar nyelv és irodalom oktatásáról szóló hallgatói és tanári eszmecsere egyfajta központjává.

Az idén Nagyváradon, május 7. és 10. között zajló, a Nemzeti Oktatási Minisztérium Kisebbségi Főosztálya által szervezett rendezvény elnöke intézetünk tanára, Selyem Zsuzsa.

Copyright © 2011 Magyar Irodalomtudományi Intézet, Magyar nyelv és irodalom szak, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro