< Vissza a szak honlapjára

Magyar Română English

Hírek

Főoldal / Hírek, események /

13 éve

Magyar szakosok a rászorulókért

Az elsőéves magyar szakosok a Blythwood Szeretetszolgálat cipősdoboz akciójába kapcsolódtak bele évfolyamvezetőjükkel, s hozzájuk csatlakoztak a harmadévesek is.

Karácsonyra készülődve a magyar szak hallgatói lehetőségeikhez mérten próbálták megmutatni: a magyar szakon nemcsak szorgos, barátságos és okos diákok tanulnak, hanem olyanok, akik bármikor készek segítő- és áldozatkészségből is példát mutatni másoknak. Az elsőéves magyar szakosok az idén a Blythwood Szeretetszolgálat cipősdoboz akciójába kapcsolódtak bele évfolyamvezetőjükkel, s hozzájuk csatlakoztak a harmadévesek is. A ShoeBox Projekt célja olyan gyerekek és idősek megajándékozása volt, akik magányosak, akik nem engedhették meg maguknak, hogy ajándékot vásároljanak szeretteiknek az ünnepekre, illetve kórházban kellett eltölteniük a Karácsonyt. A Blythswood Romania 500 doboz összegyűjésére tett kísérletet, az emberek nyitottságának, az önkéntesek jó munkájának, és mindenek előtt Istennek köszönhetően végül 832 doboz gyűlt össze.

Copyright © 2011 Magyar Irodalomtudományi Intézet, Magyar nyelv és irodalom szak, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro