< Vissza a szak honlapjára

Magyar Română English

Hírek

Főoldal / Hírek, események /

6 éve

Petőfi Sándor Program

ösztöndíj pályázat

A Miniszterelnökség 2018-ban is pályázatot hirdet Petőfi Sándor Program ösztöndíjra, melynek célja a kárpát-medencei magyar közösségek intézményeinek támogatása az erősödés és fejlődés érdekében.

A Programot annak érdekében hozták létre, hogy a magyar szórványközösségeket támogassák és az anyaországgal való kapcsolattartást erősítsék.

Ennek érdekében olyan, a magyar nemzet iránt elkötelezett, közösségszervező tevékenységekben jártas magánszemélyek pályázatait várják, akik segítenek e célok elérésében, megvalósításában.

A Program a külhoni magyarság magyar identitásának erősítése érdekében végzett ismeretátadási, oktatási, szervezési tevékenység ellátására nyújt (biztosít) ösztöndíjat legfeljebb 75 fő részére a 2018. év augusztus hónap és 2019. év június hónap között megvalósuló Program időtartama alatt.

Pályázat benyújtására és az ösztöndíjprogramban való részvételre az jogosult, aki

a) a pályázat benyújtásának időpontjában huszadik életévét betöltötte,

b) büntetlen előéletű,

c) magyar állampolgár,

d) legalább középfokú iskolai végzettséggel rendelkezik,

e) közösségszervező, hagyományőrző egyéb közösségi tevékenységekben aktívan vesz részt,

f) magas szintű angol nyelvtudással vagy a célország nyelvének legalább társalgási szintű ismeretével rendelkezik,

g) vállalja, hogy az ösztöndíjas jogviszony magyarországi záró szakaszának idejére Magyarország területére visszatér és a Program záró konferenciáján részt vesz.

A pályázó, aki korábban a Kőrösi Csoma Sándor és/vagy Petőfi Sándor Programokon ösztöndíjasként részt vett, úgy az első nyertes pályázatát követő 5 éven belül a Programra legfeljebb még egy alkalommal nyújthat be pályázatot és ugyanazon célország ismételten megjelölhető.

 

A pályázat benyújtásának határideje: a 2018. február 15. napjától 2018. március 12. napjáig.

 

További részletek a Program hivatalos honlapján olvashatók.

Copyright © 2011 Magyar Irodalomtudományi Intézet, Magyar nyelv és irodalom szak, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro