< Vissza a szak honlapjára

Magyar Română English

Hírek

Főoldal / Hírek, események /

2 éve

Pap Balázs előadásai a Bölcsészettudományi Karon

A BabeșBolyai Tudományegyetem és a Pécsi Tudományegyetem együttműködése révén Pap Balázs látogat karunkra Erasmus mobilitás keretén belül 2022. október 31. és november 4 között. Pap Balázs kutatási területe a régi magyar költészettörténet ezen belül főképp az énekeskönyvek és históriás énekek.
 
Egyetemi előadásai mellett a Res Litteraria Transylvaniae Vetus Irodalom- és Művelődéstörténeti Műhellyel közös szervezésben egy nyitott műhelyt is fog tartani hallgatóknak, doktoranduszoknak, kutatóknak és érdeklődőknek, melynek címe:
 
Attribúciós kényszer – Sztárai Mihály, Szkhárosi Horvát András és Szegedi Gergely példái
 
A műhelyen belüli előadás 16. század protestáns gyülekezeti énekeskönyveiből kihüvelyezhető szerzői életművek közül költészettörténeti szempontok szerint is a jelentékenyebbek közé tartozó Sztárai-, Szkhárosi- és Szegedi Gergely-korpusz
életművek határait igyekszik mozgatni és halványítani korábbi kijelentések elbizonytalanításával és új, bizonytalan kijelentések megtételével. 
 

Copyright © 2011 Magyar Irodalomtudományi Intézet, Magyar nyelv és irodalom szak, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro