< Vissza a szak honlapjára

Magyar Română English

Hírek

Főoldal / Hírek, események /

11 éve

Ma este indul a Mario Vargas Llosa köré szervezett kari rendezvények sora

A Nobel-díjas író három napot tölt karunk és egyetemünk meghívására Kolozsvárott.

 

Mario Vargas Llosa egyetemünk és karunk vendége ebben a három napban. Örömmel látunk mindenkit a neves író látogatása köré szervezett eseményeinken.
 
Ma, május 19-én 19 órától a Román Nemzeti Színház tart Llosa-bemutatót a szerző részvételével. Az Ezeregyéjszaka című darabot Luminiţa Voina-Răuţ fordította és Andreea Iacob rendezte. (Az eseményről a színház honlapján részletesebben lehet tájékozódni: http://www.teatrulnationalcluj.ro/index.php?page=listpaged&pid=168&arh=1)
 
Holnap, máj. 20-án, hétfőn 11 órától a neves írót egyetemünk díszdoktorává avatja. Az ünnepség csak részben zárt, első lépésben meghívóval lehet belépni: meghívók a rektori hivatalból igényelhetők a szabad helyek függvényében. A meghívóval érkezőket arra kérik, hogy 10:30-ig foglalják el a helyüket a teremben. Természetesen, ha szabad helyek maradnak, akkor 10:45-kor bárki szabadon beléphet.
 
A karon május 21-én, kedden délben látjuk vendégül a 2010-es Nobel-díjat elnyert írót. Karunk Eminescu-termében 12 órától kezdődik az a beszélgetés, amelyet romániai kiadójának, a Humanitasnak az igazgatójával, Gabriel Liiceanu filozófussal folytat. Mindenkit biztatunk, hogy hozzon magával Llosa-kötetet, hiszen az író örömmel vállalta, hogy a rendezvény záró részében válaszol a hallgatóság kérdéseire, majd ezt követően dedikál. A rendezvény nyitott, a helyek függvényében mindenkit örömmel látunk, s a beszélgetés a kar másik nagy előadótermében, a Shakespeare-teremben is nyomon követhető.
 

Copyright © 2011 Magyar Irodalomtudományi Intézet, Magyar nyelv és irodalom szak, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro