< Vissza a szak honlapjára

Magyar Română English

Hírek

Főoldal / Hírek, események /

8 éve

Kiváló hallgatók kerestetnek

Tehetséges mesteris hallgatóink támogatását is szolgálja a Kiváló Hallgatói Ösztöndíj.

Megjelent a Határon Túli Kiváló Hallgatói Ösztöndíj felhívás
A Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával megvalósuló Nemzeti Kiválóság Program - Hazai hallgatói, illetve kutatói személyi támogatást biztosító rendszer kidolgozása és működtetése országos program c. kiemelt projekt célja olyan ösztöndíjrendszer kiépítése, amely a kimagasló oktatási, kutatási, fejlesztési tevékenységek ösztönzésével hozzájárul a hazai felsőoktatás fejlesztéséhez. A most megjelenő ösztöndíj felhívásra a határon túli hallgatók pályázhatnak – bármely tudományterületről.
A Collegium Talentum tehetséggondozó részprogramhoz kapcsolódó pályázat célja a kellően motivált és határozott kutatási tervekkel rendelkező, a mesterképzésben részt vevő, határon túli magyar anyanyelvű hallgatók kutatási tevékenységének és szellemi fejlődésének támogatása, a hallgatók számára gyakorlati kutatási lehetőségek biztosítása, kutatói vénájának kialakítása. Ezáltal az ösztöndíj hozzájárul a hazai felsőoktatás fejlesztéséhez, a hazai és határon túli magyar fiatal értelmiség közötti szakmai kapcsolatok erősítéséhez.
A támogatás célja, hogy a mesterképzés keretei között önálló kutatómunkát végző hallgatók számára kutatási lehetőséget biztosítson magyarországi kutató műhelyekkel való együttműködésben, amelynek eredménye magas színvonalú mester diplomamunka, figyelemre méltó publikáció (TDK-dolgozat, szakcikk, konferencia előadás, stb.) és a doktori tanulmányok megkezdésére való felkészülés.
A támogatás célcsoportja valamely határon túli felsőoktatási intézmény mesterképzésre beiratkozott magyar anyanyelvű hallgatója, aki a támogatási időszak alatt egy magyarországi felsőoktatási intézménnyel is jogviszonyt létesít és vállalja, hogy az ösztöndíjas időszak alatt azon intézményhez kötődően végzi tudományos munkáját.
A Határon Túli Kiváló Hallgatói Ösztöndíj kiíráshoz kapcsolódó dokumentumok itt tölthetők le:
 
pdf Pályázati útmutató Talentum
doc szándéknyilatkozat
doc befogadónyilatkozat

Copyright © 2011 Magyar Irodalomtudományi Intézet, Magyar nyelv és irodalom szak, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro