< Vissza a szak honlapjára

Magyar Română English

Hírek

Főoldal / Hírek, események /

6 éve

Jelentkezz a Láthatatlan Kollégiumba!

2018/2019-es tanév

A Láthatatlan Kollégium irodalomtudományi szakkollégium idén is felvételit hirdet. A szakkollégium lehetőséget nyújt az irodalom és irodalomtudomány iránt érdeklődő alapképzésen, illetve mesterképzésen résztvevő magyar és más szakos hallgatók számára a kiterjesztett szakmai tevékenységre.

A szakkollégium rövid programja:

A Láthatatlan Kollégium kiegészítő képzésének célkitűzése az egyetemi alapképzésben és mesteri képzésben háttérbe szorult szakmai irányok azonosítása, az innováció és elmélyülés lehetőségének megteremtése a diákok számára, gyakorlati tapasztalatok szerzése az irodalmi és tudományos mezőben. A szakkollégumi foglalkozások egyaránt elősegítik az egyéni szakmai pályák építését, illetve a bölcsészet pedagógiai és társadalmi integrációját. A szakkollégiumi képzés műhelyekbe és tutoriális rendszerben megvalósuló foglalkozásokba szerveződik.

Az LK-tagok feladatkörei:

  • egy hallgató érdeklődési területének megfelelően egy műhelybe jelentkezhet, melyet köteles rendszeresen látogatni;
  • a műhelybe járó hallgatók javasolt létszáma 5 fő, ezt a műhelyvezető saját belátása szerint módosíthatja;
  • részvétel az Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia évi versenyén önálló tudományos dolgozattal;
  • évente minimum 1 szakmai (tudósítás, recenzió, kritika, tanulmány) vagy szépirodalmi publikáció elkészítése és megjelentetése;
  • az LK tagjai aktívan részt vesznek egyetemi szakmai foglalkozások, rendezvények létrehozásában, a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet szakkollégiumokat összekapcsoló eseménysorozatában, az egyetemi élet megszervezésében.

 

Jelentkezés szakkollégistának:

A szakkollégiumba évente lehet jelentkezni már az első évfolyamtól a Jelentkezési lap elektronikus kitöltésével, melyet a lathatatlankollegium2018@gmail.com címre várunk 2018. 10. 16-án éjfélig.

 

További részletek és a műhelyek leírása ITT olvasható.

Copyright © 2011 Magyar Irodalomtudományi Intézet, Magyar nyelv és irodalom szak, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro