< Vissza a szak honlapjára

Magyar Română English

Hírek

Főoldal / Hírek, események /

1 éve

Immanuel Kant felvilágosodás-értelmezését vizsgáló mikroprojekt

2023. március 23-án a hungarológia szak öt hallgatója (Bogdándi Anna, Kányádi Kincső, Nánia Hanna, Bodor Adrienn és Németh Klaudia) egy Immanuel Kant felvilágosodás-értelmezését vizsgáló mikroprojekt keretében mutatta be az első munkaeredményeit német nyelven. A projekt célja Kant aktuális és regionális recepciójának vizsgálatán kívül a beszédelemzés alapjainak elsajátítása, illetve az eltérő kulturális háttérrel rendelkező hallgatók közötti előítéletmentesség és interkulturális kommunikáció erősítése.

A „kétlépcsős” projekt első szakaszában a résztvevők egy Kant ismert esszéjére támaszkodó ballagási beszéd elemzését végezték el, amely 2022 nyarán teológus hallgatók előtt hangzott el Kolozsváron.

A projekt második szakaszában az öt hallgató az elemzett beszéd alapgondolatait fordítja le német nyelvre és kommentálja. A fordítás nyilvános bemutatására, illetve rövid megvitatására 2022. március 30-án, 16 órától került sor a Német Nyelvi és Irodalmi Intézet 118-as termében (Horea út 7., 1. emelet).

 

 

Copyright © 2011 Magyar Irodalomtudományi Intézet, Magyar nyelv és irodalom szak, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro