< Vissza a szak honlapjára

Magyar Română English

Hírek

Főoldal / Hírek, események /

6 éve

Fény és árnyék interdiszciplináris konferencia

2018. október 19–20.

A Bolyai Társaság a BBTE-el együttműködve ebben az évben is alkalmat teremt a párbeszédre egy újabb nemzetközi interdiszciplináris konferencia megszervezésével, Fény és árnyék címmel, 2018. október 19–20-án.

A fény mindennapi történése és elemi szükséglete életünknek. Érkezését, létét az ész értelmezési lehetőségei mellett kultikus áhítat, művészi csodálat és sóvárgás kíséri. Éljük, gondoljuk, hiányoljuk, fürdünk benne, öltöztet, lemeztelenít, megmutatja és beragyogja erényeinket, felfedi hibáinkat, kiemeli sajátosságainkat, beárnyékolja. Zenészeket ihlet, szociális helyzetet, életérzéseket ír le: „Nekünk kevés fény jut, árnyékból van több…”

A szervezőbizottság a konferencia interdiszciplináris jellegéből adódóan arra kéri az előadókat, a felkészülés során legyenek tekintettel arra, hogy az előadások nem szakmabeliek számára is érthetőek és követhetőek legyenek.

Részvételi szándékát és előadásának munkacímét, kérjük, közölje július 15-ig, a legfeljebb 500–600 betűs kivonatát pedig küldje el szeptember 15-ig a bolyaitarsasag@gmail.com e-mail címre!

A konferencia szervezőbizottsága fenntartja a jogot, hogy csak azokat az előadás-javaslatokat illessze a konferencia programjába, amelyek a beérkező kivonatok alapján a jelzett témakörhöz tartozónak bizonyulnak.

 

A konferencia szervezőbizottsága:

Dr. Soós Anna, rektorhelyettes

Dr. Gábor Csilla, a Bolyai Társaság elnöke

Dr. Péter István

Dr. Borbély Sándor

Dr. Berszán Lídia

Dr. Rüsz-Fogarasi Enikő

Dr. Veress Károly

Bilibók Renáta

 

Forrás, részletek: https://www.bolyait.ro/blog/2018/06/19/feny-es-arnyek-interdiszciplinaris-parbeszed-vii-konferenciafelhivas/

 

Copyright © 2011 Magyar Irodalomtudományi Intézet, Magyar nyelv és irodalom szak, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro