< Vissza a szak honlapjára

Magyar Română English

Hírek

Főoldal / Hírek, események /

13 éve

Elindult a PhiloLibri, tanszékünk kritikai blogja

A portálon kritikát, esszét, tudósítást, programajánlót lehet publikálni, böngészni. A könyvtárban megtalálhatóak azok az új könyvek, amelyek közül választhatsz, ha kritikát írni volna kedved. Kapcsolódj be Te is!

A blog jelenleg a Borbély András, doktorandus által is szerkesztett Újnautilus (www.ujnautilus.info) irodalmi portál szerverén és aldomain-jén működik mint önálló honlap:

http://philolibri.ujnautilus.info/

A Philolibrire fölkerülő szövegek az Újnautilus főoldalán is megjelennek, többek között az ELTE hallgatóiból szerveződő Kritika Műhely szövegei mellett.

A portálon egyelőre négy típusú szöveget lehet publikálni: kritika, esszé, tudósítás, programajánló.

Mivel a portál a tanszék közösségi blogjaként szeretne funkcionálni, minden konstruktív kritikát, ötletet, javaslatot szívesen fogadunk a philolibri2011@gmail.com címen, és természetesen személyesen is. Kérem, hogy a tanszékhez vagy a tanszéken dolgozók munkásságához kapcsolódó programokat, meghívókat, felhívásokat, könyvbemutatókat erre a címre is továbbítsátok.

A szerkesztési munkálatok ebben az első körben úgy zajlottak/zajlanak, hogy szövegtípusok szerint vegyes oktató/hallgató/doktorandusz csoportok alakultak (pl. szakkönyvekről szóló kritika, lírakritika, világirodalom stb.). A szerkesztést tehát nem hagyományos szerkesztőségi gárda végzi, hanem 2-3-4 fős csoportok rágják meg alaposan a szöveget.

A projekt keretében eddig körülbelül 30-40 kötet jutott el a tanszék könyvtárába, ezeknek körülbelül feléről készült el, vagy készülőben van a kritika.

A könyvtárban bármikor lehet a beérkezett kötetek közül választani. A könyvtárosnőnél alá kell írni egy listát és 1 hónapos határidővel küldeni kell a kritikát a fönt megadott címre.

Copyright © 2011 Magyar Irodalomtudományi Intézet, Magyar nyelv és irodalom szak, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro