< Vissza a szak honlapjára

Magyar Română English

Hírek

Főoldal / Hírek, események /

6 éve

Disszertációs jelentkezés másodéveseknek és mesteri elsőéveseknek

Azon hallgatóknak, akik a szakdolgozatukat vagy mesteri disszertációjukat a magyar tagozaton szeretnék elkészíteni és megvédeni 2019-ben két határidőt kell figyelembe venniük:

  • október 11-ig választhatnak maguknak témavezető tanárt a magyar nyelv és irodalom tárgyakból szakdolgozó BA és MA hallgatók;

FONTOS! A szakdolgozati és mesteris disszertációk elkészítésére való előzetes jelentkezést október 11-én délig kell megejteni a (kizárólag magyar nyelvű) formanyomtatvány benyújtásával. A formanyomtatványt a szakmai irányítónak kell ellenjegyeznie és a magyar tagozat ügyintézőjének (102. iroda) kell benyújtani. A határidőt követően a magyar tagozat intézetei és tanárai nem fogadnak el disszertációs jelentkezéseket.

Letöltés:

FORMANYOMTATVÁNY ALAPKÉPZÉS

FORMANYOMTATVÁNY MESTERI

  • június 25-én 16 órától kerül sor a 107-es irodában a néprajz és művelődésszervező szakdolgozók és mesteri disszertációt készítők előzetes témamegbeszélésére, a végső lista összeállítására.

FONTOS! Azok a magyar nyelv és irodalom szakos hallgatók, akik néprajzból szeretnének szakdolgozatot írni, szintén június 25-ig választhatnak irányítót a néprajz szakos tanárok közül. Továbbá, három feltételnek kell megfelelniük:

  1. minimum nyolcas érdemjeggyel rendelkezzenek az elsőéves magyar szakos folklorisztika tárgyból;
  2. harmadéves tanulmányi szerződésükbe beiktatják a néprajzos kutatásmódszertani tárgyat (néprajzosoknak 1. éves), és annak követelményeit teljesítik;
  3. szintén a szerződés által választanak még egy, témájukhoz kapcsolódó néprajzos vagy antropológiai tárgyat, és annak követelményeit teljesítik. a képzés utolsó évében. Ők is június 25-ig választhatnak irányítót a néprajz szakos tanárok közül.

 

Copyright © 2011 Magyar Irodalomtudományi Intézet, Magyar nyelv és irodalom szak, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro