< Vissza a szak honlapjára

Magyar Română English

Hírek

Főoldal / Hírek, események /

12 éve

Collegium Talentum - Pályázati felhívás

A Collegium Talentum 2012-ben is felvételt hirdet, és tevékenységét újabb határon túli hallgatók felvételével, a támogatott tehetséges fiatalok számának bővítésével folytatja.

A Collegium Talentum az EDUTUS Főiskola (korábbi Modern Üzleti Tudományok Főiskolája) tehetséggondozó programja, amely a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával 2010-ben jött létre, és 2011-től már 40 határon túli magyar hallgatót támogat mesteri vagy doktori tanulmányai folytatásában, önálló kutatómunkájának kibontakoztatásában.

A Collegium Talentum küldetése a határon túli magyar nemzetközösség számára egy magyar tudományos és társadalmi elit réteg létrehozásának támogatása. A cél a határon túli 30 ezer magyar egyetemista közül évente felkarolni a 30 legtehetségesebbet és 3 éven keresztül egy nemzetközi szintű képzésben részesíteni őket. A Collegium Talentum keretében az ösztöndíjasoknak meg lesz a lehetőségük a magas szintű felsőfokú képzettség elérésére, akik a későbbiekben a határon túli magyar nyelvű felsőoktatás oktatói, kutatói, tanárai lehetnek. Ezt a célt a Collegium Talentum évi 2000 Euró ösztöndíjjal, tutorok (magántanárok) biztosításával, közös képzési programokkal, szakkönyvek beszerzésével, konferencia részvételek és publikációs lehetőségek támogatásával, neves európai egyetemeken folytatott tanulmányok vagy kutatómunka segítésével kívánja elérni.

Copyright © 2011 Magyar Irodalomtudományi Intézet, Magyar nyelv és irodalom szak, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro