< Vissza a szak honlapjára

Magyar Română English

Hírek

Főoldal / Hírek, események /

11 éve

Camus-diákkonferencia 2013

Albert Camus születésének 100. évfordulója alkalmából diákkonferencia lesz Budapesten. Időpont: 2013. június 12-14.

 

Camus a 21. században

2013. június 12-14.

ELTE - Budapest

 

Albert Camus születésének 100. évfordulójára az ELTE-BTK Irodalomtudományi Doktoriskolája, Francia Nyelv és Irodalom Tanszéke és az ELTE Egyetemközi Francia Központja (CIEF), valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem Művészetelméleti Tanszéke  konferenciát hirdet minden érdeklődő hallgató (BA, MA, PhD) számára.

Camus születése után 100, halála után több mint 50 évvel lehetőséget szeretnénk teremteni a jövő irodalmárjainak, nyelvészeinek, filozófusainak, dramaturgjainak és rendezőinek, hogy elmondhassák, hogyan látják ők Camus-t és életművét. Ugyanolyan aktuális még ma is, a 21. század elején? Változatlanul viszonyítási pont?

Itt az ideje újraolvasni Camus-t: mit mond ma nekünk? Az előadások tartalmát tekintve nincsenek megkötések, vagyis szívesen fogadunk irodalomtörténeti, irodalomelméleti, nyelvészeti, színháztudományi, filozófiai, politikai témájú dolgozatokat is.  Támpontul a következő témaköröket javasoljuk:

Camus írói nyelve

Camus, a színházi ember

Camus, a filozófus és esszéíró

Camus, a homo politicus és újságíró

Camus, mások olvasója

Camus fogadtatása

Camus-hatások és Camus-olvasatok

 

 

A részvétel feltételei:

Kérjük, hogy a jelentkezők legkésőbb 2013. március 4-igküldjék el max. 500 leütés terjedelmű absztraktjukat és a kitöltött jelentkezési lapot a következő címre:

cief@btk.elte.hu

A Tudományos Bizottság döntéséről legkésőbb 2013. március 20-ig értesítjük a jelentkezőket, a programról április 15-ig. Végleges program május elejére várható.

 

Fontostudnivalók:

Az előadások tervezett időtartama maximum 20 perc, nyelve magyar, angol vagy francia.

A legszínvonalasabb előadások a későbbiekben kiadásra kerülnek.

Copyright © 2011 Magyar Irodalomtudományi Intézet, Magyar nyelv és irodalom szak, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro