< Vissza a szak honlapjára

Magyar Română English

Hírek

Főoldal / Hírek, események /

11 éve

Az Osonó Színházműhely nyári tábora

Partnerünk, a rangos színházi műhely táborát örömmel ajánljuk a szakunk holdudvarához tartozó diákok, egyetemisták számára.

 

Az ismert, nívós és épszerű Osonó Színházműhely ezen a nyáron is megszervezi intenzív drámatáborát augusztus 7. és 12. között. Erre 14 év fölötti fiatalokat várnak.
A társulat a két hónapos ázsiai turné illetve a monacói világfesztiválon való részvétel között szervezi meg az immár hagyományossá vált Nemzetközi Drámatábort. A tábor résztvevőinek mindössze az utazásukat, illetve egy 25 lejes szervezési költséget kell fedezniük. Az étkezés tarisznyából történik, tehát mindenki magának hoz ennivalót.
A táborban két csoportban folynak a foglalkozások: színház-szakmai csoport és személyiségfejlesztő- önismereti csoport lesz majd. A napi program hangsúlyos részét a műhelyfoglalkozások alkotják, amelyek közül két gyakorlati (délelőtt, délután) és egy elméleti (esti beszélgetések, vetítések) jellegű. A részvevők a napot közös reggeli tornával és napindítóval kezdik, az étkezések szintén közösen zajlanak. A tábor intenzív együttlét, egész napot kitöltő foglalkozásokkal.
A helyek száma korlátozott. Az érdeklődők július 21-ig jelentkezhetnek be a tabor@osono.ro címre. A jelentkezési lap INNEN tölthető le. A jelentkezés elfogadásáról és minden, a táborral kapcsolatos tudnivalóról a szervezők az érintetteket időben értesítik.
A 2011 nyarán megtartott táborról készült 3 és fél perces videó-összeállítás ITT  tekinthető meg. A 2012-ben megtartott tábor 11 perces videó-összefoglalója ITT látható.
 
 
A sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely olyan független alternatív színház, amely szellemi műhelyként teret kíván adni a fiatalok kortárs színházi kísérleteinek. A létrejövő előadásokon túl a társulat oktatási és szociális projekteket hoz létre fiatalok és felnőttek számára annak érdekében, hogy felelős emberként keressék meg helyüket a társadalomban. A társulat 17 hazai és nemzetközi díjat tudhat magáénak, legutóbbi a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Csokonai Vitéz Mihály közösségi díját, amely magyar nyelvterületen a legmagasabb elismerés a független színházi szférában.
Az Osonó Színházműhelyről bővebben a http://osono.ro/ weboldalon lehet tájékozódni.

Copyright © 2011 Magyar Irodalomtudományi Intézet, Magyar nyelv és irodalom szak, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro