< Vissza a szak honlapjára

Magyar Română English

Hírek

Főoldal / Hírek, események /

3 éve

Könyvtári tájékoztató

Könyvtári tájékoztató

 

 

A biztonságos könyvtárhasználat érdekében olvasóink figyelmébe ajánljuk:

·       a könyvtár szolgáltatásai közül jelenleg csak az otthon kölcsönzés vehető igénybe

·       a könyvtári dokumentumokat előzőleg online foglalja le, az olvasótermi számítógép nem használható

·       a Hungarológiai Könyvtár olvasótermében egyszerre csak egy olvasó tartózkodhat, a maszk viselése kötelező

 

A tavaly online kiváltott könyvtári belépők a Bölcsészkar alagsori kölcsönzőjéből  8.00–15.00 óra között lehet kézhez venni, nem szükséges új belépőt készíteni!

A szociális ösztöndíjjal rendelkező diákok ingyenes könyvtári belépőhöz jutnak!

Az elmúlt tanévben kiváltott könyvtári belépők érvényességi ideje november 1-én lejár, ezek meghosszabbítására online kerül sor.

 

 Az online hosszabbításhoz:

·       10 lejt kell befizetni a linken lévő bankszámlák egyikére: https://www.bcucluj.ro/ro/vizare-permise-online, a megjegyzésben: taxă vizare permis de bibliotecă pentru XY (saját nevet kell feltüntetni)

·       a személyazonosító igazolvány másolatát és a 10 lej befizetéséről szóló igazolást pdf formátumban kell elküldeni a litere@bcucluj.ro címre

 

 Új könyvtári belépő kiváltásához:

·       online olvasói adatlapot kell kitölteni és elküldeni az alábbi linkről:  http://aleph.bcucluj.ro:8991/F/?func=bor-new-0&heading_number=9864

·       40 lejt a linken lévő bankszámlák egyikére kell befizetni: https://www.bcucluj.ro/ro/eliberare-permise-de-bibliotec%C4%83-online, a megjegyzésben feltüntetni: taxă permis de bibliotecă pentru XY (saját nevet kell feltüntetni)

·       litere@bcucluj.ro címre pdf formátumban kell elküldeni:

o   a 40 lej befizetését igazoló bizonylatot

o   a személyazonosító igazolvány másolatát

o   jpg formátumú, személyazonosító igazolvány méretű színes fényképet

 

Az elkészült könyvtári belépőt 8.00–19.00 óra között az angol kari könyvtárból lehet kézhez venni.

 

Elsőévesek figyelmébe!

A kolozsvári Egyetemi Könyvtár online katalógusát az alábbi linken lehet elérni: http://aleph.bcucluj.ro:8991/F/?func=option-update-lng&file_name=find-b&F2=pc-latin&P_CON_LNG=RUM

FONTOS, hogy mindenki saját jelszóval rendelkezzen! Ezért első bejelentkezéskor (BEJELENTKEZÉS/Autentificare menüpontban) mindkét mezőbe a könyvtári belépőn található vonalkódot kell beírni. Ezt követően cserélje tetszőlegesre jelszavát az OLVASÓJEGYEM /Cont utilizator menüponton belül a JELSZÓ/Parola mezőben.

Ha a személyes könyvtári kölcsönzés a jelenlegi helyzetben nem valósulhat meg, a legtöbb tantárgy olvasmányanyaga a Központi Egyetemi Könyvtár honlapján https://www.bcucluj.ro/hun/node/409a KATALÓGUSOK, ADATBÁZISOK (Resursele bibliotecii) menüponton belül az ELŐADÁSOK ADATBÁZISAban (*Bibliografie cursuri https://www.bcucluj.ro/ro/resursele-bibliotecii/bibliografie-cursuri) érhető el. A könyvtári belépő vonalkódja és a saját jelszó megadása után a Bibliografii UBB adatbázisban cím, szerző és tárgyszó szerint lehet keresni.

 

A könyvtárhasználatra vonatkozó kérdésekkel az emese.racz@bcucluj.ro vagy ors.doczy@bcucluj.ro

e-mail címekre lehet írni, szívesen segítünk.

 

Mindenkinek sikeres tanévet kívánunk!

Rácz Emese és Dóczy Örs könyvtárosok




 

Copyright © 2011 Magyar Irodalomtudományi Intézet, Magyar nyelv és irodalom szak, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro