< Vissza a szak honlapjára

Magyar Română English

Főoldal /

Ökoirodalom műhely

Objektív tér-idő és a kreatív írásgyakorlatok időterei

A műhely egyszerre jelent kreatív írásgyakorlatokat és azok kutatását a kortárs helyfilozófiák, idő- és térelméletek (Cristopher Gosden, Jeff Malpas, Theodore R. Schatzki, Berszán István) megközelítésében.

A kreatív írás nem rég vált (újra) egyetemi diszciplínává, és egyre szélesebb körben alkalmazott írásterápiává. Műhelyek, táborok, terápiás csoportok, folyóiratszámok, szimpóziumok jelzik térnyerését, melyek nyomán a kontextuális irodalommegközelítés egy új alternatívája kezd körvonalazódni.

A műhely munkálataiban résztvevők az elvégzett kreatív írásgyakorlatok és kutatásuk eredményeképpen egy kreatív írásgyakorlat-típus időtér-vizsgálatának bemutatásával vesznek részt a 2017-es ETDK irodalomelmélet és kortárs irodalom ülésszakán, és a 2017. júliusára tervezett Terepkönyv-tábor első meghívottjai.

A kéthetente sorra kerülő találkozásokon a kijelölt feladatokat, elolvasott alapszövegeket, illetve az elkészült részeredményeket fogjuk megbeszélni.

Műhelyvezető:

Berszán István, iberszan@yahoo.com

Copyright © 2011 Magyar Irodalomtudományi Intézet, Magyar nyelv és irodalom szak, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro