< Vissza a szak honlapjára

Magyar Română English

Főoldal /

Mentés másként 2. KEREKASZTAL

Alternatív pedagógia vagy a pedagógia alternatívái

A kerekasztal-beszélgetés a szakmai vita helye, amelyen a konferencia alatt felmerülő kérdéseket feszegetjük.

Meghívottak:

Asztalos Örsike elsőéves mesteris hallgató a BBTE Bölcsészettudományi Karán és a Pszichológia és Neveléstudományok Kar pedagógiai képzésének hallgatója

Benke András a Tálentum Református iskola tanára, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Hungarológiai Tanulmányok doktori iskolájának doktorandusza. Készülő doktori disszertációjában elsősorban irodalomszociológiával, illetve esztétika és politika kapcsolatának lehetőségeivel foglalkozik.

Dávid-Kacsó Ágnes pszichológus, a BBTE Szociológia és Szociális Munka Intézetének oktatója. Érdeklődési területe a gyermekbántalmazás megelőzése és a hátrányos helyzetű gyermekek iskolai inklúziója.

Fóris-Ferenczi Rita egyetemi docens, a Pszichológia és Neveléstudományok Kar, Pedagógia és Alkalmazott Didaktika Intézet munkatársa. Tantervelméletet, értékeléselméletet és szakmódszertant tanít, tanterv- és tankönyvfejlesztéssel is foglalkozik, három gyermeke és többszáz diákja van.

Kelemen Fruzsina kezdő magyar nyelv és irodalom tanár. Egy éve tanít a mikóújfalusi és az árapataki általános iskolákban.

Marin Dia a beszélgetés moderátora, a BBTE Történelem és Filozófiai Karán mesterképzésen első éves és a Pszichológia és Neveléstudományok Kar pedagógia képzésének hallgatója. Főként a pedagógiai kérdések, irodalom- és poszthumán elméletek érdeklik.

Copyright © 2011 Magyar Irodalomtudományi Intézet, Magyar nyelv és irodalom szak, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro