< Vissza a szak honlapjára

Magyar Română English

Hírek

Főoldal / Hírek, események /

10 éve

Irodalomtudományi vendégtanári állás

A Balassi Intézettel partnerségben vendégoktatói állást hirdetünk

A Balassi Intézet irodalmár vendégtanári állást hirdet ingázó rendszerben egy tanévre intézetünkkel karöltve

Általános pályázati feltételek:

-         Lektori állások esetében magyar nyelv és irodalom szakos egyetemi/MA diploma és/vagy magyar mint idegen nyelv MA diploma, továbbá előnyt jelent a hungarológus végzettség.

Vendégtanári állásoknál az oktatandó tantárgy(ak)nak megfelelő szakirányú egyetemi/MA oklevél és a fogadó intézmény által megkövetelt tudományos fokozat, illetve habilitáció.

-         Magyar anyanyelv.

-         Magyar állampolgárság.

-         Büntetlen előélet.

-         A fogadó ország kultúrájának és nyelvének (vagy egy a fogadó országban használatos közvetítő nyelv) megfelelő szintű ismerete.

 

-         Vendégtanári állások esetében a pályázónak a megbízás kezdetét megelőző két évben oktatói jogviszonyban kellett állnia magyarországi felsőoktatási intézménnyel. Lektori állások esetében a pályázónak a vendégoktatói megbízás kezdetét megelőző két évben életvitelszerűen és ténylegesen Magyarországon kell élnie (állami ösztöndíjat elnyert pályázók esetében a bizottság ettől eltekinthet). Továbbá mind a lektorok, mind a vendégtanárok esetében két vendégoktatói megbízás között legalább két évnek kell eltelnie.

Speciális feltételek:

Az általános feltételeken túli követelmény:

  • PhD-fokozat magyar irodalomtudományból,
  • valamely szakmailag elismert magyarországi egyetem vagy intézet munkatársa,
  • a szorosabb kutatási területét összehasonlító irodalmi szempontokkal is tudja egyeztetni.

Várható feladat: Magyar irodalomtudományi kurzusok megtartása magyar nemzetiségű magyar szakos hallgatóknak

 

A pályázat részletei megtalálhatók: http://www.balassiintezet.hu/hu/palyazatok/allaspalyazatok/1074-palyazati-felhivas-lektori-es-vendegtanari-allasok-betoltesere-a-2015-2016-os-tanevtol/

 

Copyright © 2011 Magyar Irodalomtudományi Intézet, Magyar nyelv és irodalom szak, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro