< Vissza a szak honlapjára

Magyar Română English

Hírek

Főoldal / Hírek, események /

2 éve

Balassi Képzési Program ösztöndíjpályázat

A 2022/23-as tanévre szólóan Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériuma a Balassi Képzési Programok keretében hungarológiai, magyarságismereti és műfordító ösztöndíjpályázatot hirdet.

 

Az ösztöndíjak célja:

hungarológia képzésben Magyarország, a magyar kultúra és a hungarológia iránt érdeklődő külföldi magyar szakos hallgatók, illetve diplomás fiatalok magyar nyelvtudásának és hungarológiai ismereteinek gyarapítása.

magyarságismereti képzésben diaszpórában élő, magyar származású fiatalok identitásának megerősítése magyarnyelv-tudásuk és Magyarországgal kapcsolatos ismereteik fejlesztésén és elmélyítésén keresztül.

műfordító képzésben magyar irodalom és a műfordítás iránt elkötelezett külföldi állampolgárok irodalmi ismereteinek és magyarnyelv-tudásának fejlesztése, illetve a műfordítás gyakorlatába való bevezetése.

 

A pályázati felhívások magyar és angol nyelven a KKM Balassi Ösztöndíjprogram honlapján, a https://balassischolarship.kormany.hu oldalon találhatóak:

 

Pályázati határidő: Hungarológiai képzés - 2022. március 8.

Magyarságismereti képzés – 2022. március 10.

Műfordító képzés – 2022. március 10.

Copyright © 2011 Magyar Irodalomtudományi Intézet, Magyar nyelv és irodalom szak, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro