< Vissza a szak honlapjára

Magyar Română English

Főoldal /

Felvételi a magyar nyelvű világ- és összehasonlító irodalom szakra

Kedves Érdeklődő!

A Magyar Irodalomtudományi Intézet hagyományaival összhangban most már harmadik éve indítjuk a minisztérium által jóváhagyott, az előző években sikeresnek bizonyult összehasonlító és világirodalom szakunkat. Több, mint húsz munkatárs és meghívott oktató gondoskodik arról, hogy korszerű, az összehasonlító és világirodalmat a médiatudományok, a kulturális és vizuális antropológia, a filmművészet, a színháztudomány, a filozófia fele is megnyitó képzést működtessünk. Olyan szakot működtetünk, amely egyszerre képes rálátást nyújtani a világirodalom legrégibb időszakaira és a kortárs világirodalom legizgalmasabb jelenségeire, és amely egyszerre kötődik az összehasonlító irodalomtudomány számos, nemzetközileg fontos részterületéhez. Örömmel jelezzük, hogy külön hangsúlyt fektetünk a fordítástudományra, s azon belül is a világirodalom fordíthatóságát körüljáró diszciplínákra.

A szak működéséért szakmailag Berszán István, Selyem Zsuzsa és T Szabó Levente felel, oktatói között vannak Berszán István, Gábor Csilla, Egyed Emese, Horváth Andor, Jankó Szép Yvette, Kelemen Kinga, Keszeg Anna, Könczei Csilla, Mikó Imola, Molnár Bodrogi Enikő, Papp Kinga, Scheibner Tamás (ELTE, Budapest), Szikszai Mária, T Szabó Levente, Ungvári Zrínyi Imre, Vallasek Júlia, illetve a 2014/2015. egyetemi évben Fogarasi György, a Szegedi Tudományegyetem Összehasnlító Irodalomtudományi Tanszékének vezetője, a 2015/2016. egyetemi évben pedig dr. Kovács Flóra (Szegedi Tudományegyetem) vendégtanárunk.

A magyar nyelvű összehasonlító és világirodalom szak B szakként választható idegen nyelvek (angol, német, francia, orosz, olasz, spanyol, finn, norvég, kínai, koreai, japán, latin, ógörög, ukrán), a magyar nyelv és irodalom szak, illetve a román nyelv és irodalom szak mellé.

Ha érdeklődik a szak iránt, örömmel nyújtunk további felvilágosítást a felvételiről, a szak jellegéről, az egyes tárgyakról akár a magyar nyelv és irodalom szakot működtető intézetek telefonszámán (0264-432417), akár a Magyar Irodalomtudományi Intézet hivataloslevélposta-címén, akár személyesen. 

Copyright © 2011 Magyar Irodalomtudományi Intézet, Magyar nyelv és irodalom szak, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro